Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Sezen Aksu’nun hediyesi Güler Sabancı’ya ilham oldu

Sabancı Vakfı, insan haklarının geliştirilmesi ve toplumsal hayata katılımın eşit şartlarda olması amacıyla çalışmalarına bir yenisini daha ekliyor. Kısa Film Uzun Etki ismiyle hayata geçirilen Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması ile toplumsal sorunların sanat aracılığıyla ele alınmasının sağlanması ve sinemanın yaratıcı bakış açısından yararlanarak toplumsal konularda farkındalık ve bilinç oluşturulması amaçlanıyor.

'KIZ LEYLA' ŞARKISI
Konuşmasına, Sabancı Vakfı'nın uzun yıllardır Türkiye'de toplumsal kalkınmaya ve gelişmeye katkı sağlayan çalışmaları desteklediğini belirterek başlayan Güler Sabancı, "Sabancı Vakfı olarak, çok üzerinde durduğumuz, 10 yıldır çalıştığımız ve sözcülüğünü yaptığımız bir konu var. O da, kız çocuklarının eğitimine en az 18 yaşına kadar devam etmesi ve erken yaşta zorla evliliklerin önlenmesi. Bu çalışmalarımızı gören sevgili Sezen Aksu bize bir hediye verdi. Sezen Aksu'nun söz ve müziğini yazdığı, Sertab Erener'in seslendirdiği 'Kız Leyla' şarkısı ve daha sonra çekilen klibi çok etkili oldu. Bu bize ilham verdi" dedi.

MÜLTECİ KADINLAR
8 Eylül-5 Aralık 2016 tarihleri arasında başvuruların kabul edileceği kısa film yarışmasına katılacak kişilerden en fazla beş dakikada mülteci kadınlar sorununu kendilerine özgü bir bakış açısıyla anlatmaları bekleniyor.
Eserler, öncelikle ön jürinin değerlendirmesinden geçecek.
Finale kalan en az 10, en fazla 15 eser arasından jüri son değerlendirmeyi yaparak, ödüle hak kazanan üç eseri belirleyecek. Yarışmaya başvuran eserlerin yönetmen veya yapımcısından en az birinin T.C. veya K.K.T.C. vatandaşı olması gerekiyor. Bir kişinin birden fazla eser ile başvurabileceği yarışmaya daha önce herhangi bir yerde gösterilmemiş eserler kabul edilecek. Eser sahiplerinin çekmiş olduğu uzun metraj filmi bulunmaması gerekiyor.
Mülteci kadınlar sorununu en iyi şekilde sunan, kriterlere uyan, akılda kalıcı ve yaratıcı eserlerin birincisine 15 bin lira, ikincisine 10 bin lira, üçüncüsüne 5 bin lira verilecek; finale kalan eserler 2017 Ocak ayında www.kısafilmplatformu.org web sitesinden duyurulacak ve gala gecesinde ödüller sahiplerine verilecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA